RAGINA-GOLD KENNEL
RAGINA-GOLD KENNEL
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SCHNAUZERS
 
GRIFFONS
 
FEDEZTETÉS
 
JÓ TUDNOD
 
WELCOME
.
 

Szeretettel köszöntelek a Ragina-Gold  Kennel honlapján!

 

Engem Rácz Mariannak hívnak, és 1991 -óta vagyok a kennel tulajdonosa. A kennel 1984 -ben alakult, a szüleim  alapítták. Édesanyám mindig is vágyott egy spániel kiskutyára, és így nem nehéz kitalálni, milyen kutyák is viselték elöször ezt a nevet.
A tenyészetünk nem volt nagynak mondható, és nem produkált évente három alomnál többet, de egy felelösségteljes, állatszerető ember véleményem szerint  csak normális határokon belül kutyázik. Nekünk ez a határ tizenkét spániel volt,  beleértve az öreg spánieljeinket is. Abban a szellemben nevelkedtem, hogy a kutyát nem tenyészteni a legnehezebb feladat, hanem megfelelő otthont találni a számukra, végigkisérni a fejlődésüket. Mivel kevés alom született évente  a kennelben, számunkra nagyon fontos volt a gazdikkal való folyamatos kapcsolattartás.
Már gyermek fejjel megtanultam kutyát bemutatni, ápolni, szüléseket levezetni, és mindent, ami  a tenyésztéssel  van kapcsolatban. Így senki nem döbbent meg a családban, amikor bejelentettem, hogy én a hivatalos szakmámat is csak kutyákkal tudom elképzelni, és jelentkeztem egy kutyakozmetikus tamfolyamra. A 14-ik születésnapomra sikeresen vizsgáztam a szakmából, és ennek örömére a szüleim 1991. január 31-én rámíratták a kennelt. Ahogy teltek az évek, a spánieleink öregedtek, és mivel engem lekötött a szakmám, és a folyamatos tanulás, így a tenyésztésben egy hosszú szünet következett.
Kikerültem a családi fészekből, és a saját utamra léptem. A szakma az első pillanattól mostanáig vigigkísérte minden napját az életemnek, de valami nagyon hiányzott. 2004-ben elhatároztam, nem tudok az eredeti „szakmám” nélkül tovább élni, hiszen ebben nőttem fel, és ennek köszönhetem a sikereimet, így elhatároztam, hogy újból kutyázni szeretnék.
Természetesen  ez egy nagyon nehéz elhatározás volt, hiszen a tenyésztés nagyon sok önfeláldozással jár, és ekkor már nem a szüleimmel éltem, hanem a férjemmel és a kisfiunkal. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert egy csodálatos gyermekkor után megáldott az ég egy olyan társsal, aki szintén imádja az állatokat, és  nem  jelent a számára terhet  kutyáinkkal való foglalkozás.
A kennel első Törpe schnauzere  egy barátunknál tett látogatás alkalmával került hozzánk. A három hónapos kis schnaci fiút Timur Dai Medicinek hívták, és   hamar bebizonyította a kiállításokon, hogy neki bizony a dobogón van a helye.
Nem sokkal ezután megérkezett kennelünk  legnagyobb reménysége a Sasvári Kennelből Sasvári one Easy bad Boy is George. Számunkra George mint törpe schnauzer maga a schnauzer. Tökéletes küllemével, határozott egyéniségével maga a megtestesült álom kutya. Szeretnénk a tenyészetünket erre a kanra alapozni, így nagyon nagy hangsúlyt fektettünk a megfelelő társ kiválasztására.
Több hazai és külföldi kiállításon tett látogatásunk alkalmával esett a választásom a Rezlark kennelre. Larissával, a kennel tulajdonosával egy pápai kiállításon tett látogatása alkalmával  meg is egyeztünk, hogy amint születik egy csodálatos leányzó a kennelében, jelentkezni fog. A  hívása egy nyári délutánon tudatosította bennün, hogy mehetünk a hétvégén megrendezésre kerülő kecskemét CACIB kiállításra a kis szukánkért. Így került a kennelünkbe Fairy Tale Rezlark alias Gucci. Gucci mindem szempontból felülmúlta  elképzeléseinket. Elegáns külleménél, hosszú, kifinomult keskeny fejénél már csak a természete az, ami jobban lenyűgözött bennünket. Egy csodálatos kutya, aki olyan mint egy földre szállt angyal, akinek levágták a szárnyait. 2008 február elejére várjuk a kennel első almát  természetessen Georgétól és Guccikától, amiből szeretnénk meghagyni egy csodálatos hölgyet.
Amennyiben ön szeretne kennelünkböl kiskutyát, úgy szeretném a figyelmébe ajánlani a feltételek/szerződések rovatunkat, ahol tájékoztatást adunk arról, hogy önnek milyen  feltételek mellett kerülhet a tulajdonába Ragina-Gold kölyök hobbi illetve kiállítási célra.

Üdvözlettel :Rácz Mariann és Toplak János

 

 

Welcome to the home page of Ragina-Gold Miniature Schnauzer and Griffon Bruxellois Kennel!

 

 
My name is Mariann Rácz and I am the owner of this kennel since 1991. The kennel was founded by my parents in 1984.. My Mom always was into having a little Cocker Spaniel doggie so it is not too hard to find out what kind of puppies had this kennel name first.
 
Our kennel was not big at all and we did not have more than three litters a year as a responsable animal loving person is doing cynology within normal limits. Our limit was twelve Cocker Spaniels including our old doggies too. I was grown up to know that it is not the hardest thing to breed a dog but to find the right new home following them as they were developing. As usually there is a very low amount of puppies in the litter and we had very few litters a year it was very important for us the permanent contact with the owners.
 
I was a kid only whenever I knew already how to exhibit, groom, breed a dog and how to help to the whelping dog. That is how no one in the family was surprised that I declared that my chosen profession can be related to dogs only and I took a dog grooming course. I took my final exam at my age 14 successfuly and my parents gave me their kennel on January 31, 1991. As years passed after each other our spaniels got old and because I was busy with practicing and learning my professions on master level we did not breed any dog for a long time.
 
I got oof the „family nest” and I took my own way. My profession lead all my days of my life since I started to work but I was missing something very much. In year 2004 I decided that I cannot live without my original profession anymore as I grew up in it and I made my first successes with it and I restarted to do cynology.
 
It was a very hard decision of course as you have to sacrifice a lot and I did not live with my parents anymore but with my husband and our son. I would describe myself as a very lucky person because after a wonderful childhood God blessed me with a partner who also adors animals and to whome it is not a problem to take care of our dogs.
 
We had our first Miniature schanuzer after visiting a friend of ours. The three months old schnauzer baby’s name was Timur Dai Medici who quickly proved at the showes that he deserves the top!
 
Not a long time later Sasvári one Easy bad Boy is George from the Sasvári Kennel arrived to our kennel as the big hope of us. For us george is the perfect representative of the breed, the real miniature schnauzer. This dog is the dream which became true with his perfect body and his strickt nature. We would like to make him as the foundation sire of our kennel so we pay very much attention to chose the right mating partner to him.
 
I made my final decision after taking many national and international shows and Í chose the Rezlark Kennel. We made a deal with Larissa the owner of the kennel at the Dog Show of Papa that once a right wonderful bitch puppy will be born in her kennel she will notice us right away. Soon a summer afternoon we got the call of her that at that weekend we can pick up the girl puppy at Kecskemét CACIB Show. That is how Fairy Tale Rezlark alias Gucci became a member of our kennel. Gucci is way much better as we ever thought a Miniature schnauzer could be. Her elegant exterior and her long, narrow and sophisticated head amezed us but her nature enthralled us even more. She is a wonderful dog who is just like an angel who once landed on earth and her wings got cut off. We expect her and George’s first litter in the beginning of february of 2008. We hope to leave one wonderful lady from the litter with us.
 
In case you were interested to get a puppy from our kennel I would like to direct your attention to chapter „Terms / Conditions = feltételek / szerződések” of our home page wherever you can find detailed information how can you get a puppy for pet or for breeding / exhibiting from our Ragina-Gold Kennel!
 
Cordially,
 
Mariann Rácz and Janos Toplak
 
 
 
 
 
 
 
óra
 
TE VAGY MA A
Indulás: 2007-11-29
 
CALENDER
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
LINKS
 
CONTACT/ELÉRHETŐSÉG

RÁCZ MARIANN

0620/3-25-28-27

0670/6-21-18-50

e-mail:

ragina@citromail.hu

 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...