RAGINA-GOLD KENNEL
RAGINA-GOLD KENNEL
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SCHNAUZERS
 
GRIFFONS
 
FEDEZTETÉS
 
JÓ TUDNOD
 
TUDOD-E?

                                                                          Tisztelt érdeklödő!

Mielött kiskutyát venne ,szeretném felhívni a figyelmét ,hogy a kutya egy érző lény. Egy törpe schnauzer elélhet akár 15 évig is természetessen ,ha megfelelően godoskodnak róla. Nekem ,mint tenyésztőnek nagyon nehéz feladat megtalálni a megfelelő otthont a kölykök számára. Szeretném ismertetni ,milyen kiadásokra is számolhat anyagilag havonta ,és évente . Sajnos tapasztalatból tudom ,hogy nagyon kevesen vannak tisztában a felelőséggel amit hosszú időre a nyakukba vesznek. A munkámból kifolyólag naponta találkozom olyan lelkileg összetört  állatokkal ,akik már a 3-ik gazdájuknál próbálnak új életet kezdeni. Szomorúsággal töltene el ,ha a mi kiskutyáink ilyen felelőtlen ,emberek ideiglenes játékszerei lennének.Természetessen mindenki életében előfordúlhat ,olyan nem várt életkörülmény  esemény ,tragédia,ami miatt meg kell válnia a kedvencétől,ez esetben szeretnénk ha a gazdi velünk venné fel a kapcsolatot . Szeretnénk minden segítséget megadni a tulajdonosoknak ,hiszen  közös érdekünk a kutya egészséges fejlődése.kieggyensúlyozott boldog élete.A törpe schnauzer egy nagyon egészséges fajta ,nagyon ritkán  betegeskednek. Viszont ,ha mégis ,akkor csak a vizsgálatért elkérhet dotorunk  akár 4000.-5000.-ft ot is.A kezelés természetessen külön történet.

A pet dog/hobby kutya átlagosan számolt havi kiadásai:

-az első évben az oltási prgram +féreghajtás=25.000.-ft oltásonként 5000.-ft

-élősködők elleni védelem ajánlott 2 havonta=alkalmanként 2500.ft tól 3000.-ft ig= évente 15.000.-ft tól

-kozmetikai kezelések ajánlott 2 havonta =3500.-ft=évente 21000.-ft

-egészséges táplálás=egy közép kategóriájú táppal/ heti 1kg kg=1000.-ft havonta, 4000.-ft ,évente =48000.-ft

-egyéb kiadások =kiegészítők ,ápolási eszközök,tálak,póráz ,nyakörv fekhely=kb 20.000.-ft   /cseréje 3 évente ajánlott/

-panzió=egy napra kis termetű fajtáknál 2500.-ft

 Tehát ha összegezzük, az első évben cirka 130.000.-ft amit kedvencünkre kell fordítanunk.Természetessen a kutyánk nem volt beteg ,és nem szorúltunk panzióztatásra.Egy kiskutya ahoz, hogy jól nevelt legyen ,az első évben rengeteg foglalkozást igényel. Naponta a sétákkal az ápolással  összesen 3-4 órát is elvehet a kötelező foglalkozás szabadidőnkből.Ez egy felelösségtudó állatszerető embernek ,nem jelent problémát ,de ön is tudna ennyit időt szakítani rá?Jó ha tudja ,azok a kutyák szoktak ,randalírozni,órákig üvőlteni a szomszédok örömére,akik nincsenek rendesen megmozgatva ,és sok időre magukra vannak hagyva. A schnauzer inteligens kutyus aki szívja magába a tudást ,de ehez foglalkozni kell vele.

A show dog/kiállítási -tenyésztésre szánt kutya   

        

        Ezt a részt akármennyire is szeretném ,nem tudom rövidre fogni.Talán közre játszik ebben ,hogy mióta schnauzereket készítek fel kiállításra  nagyon sok félreinformált kutyatulajdonossal találkoztam. Azért mert valaki vesz egy nagyon szép ,ígéretes kölyököt egy neves tenyészetből ,jó vérvolalból,attól még nem lesz kiállítási  show kutyája. A kiállítási kutya etetése ,ápolása , nevelése 100%os  szakértelmet igényel. A show kutyákat már 12 hetes kortól asztalhoz szoktatjuk. Szigorúan odafigyelünk az anatómiai fejlődésére ,és a szerint tápláljuk. 4 hónapos korban  megtörténik az első kozmetikai  kezelése ,amikor is a szőrzetét kézzel teljessen letrimmeljük. Ezt a munkát évente 2x er végezzük, és ez az eljárás 10,000.-ftba kerül a gazdinak alkalmanként.Természetessen ezzel csak a szőrzet minőségét segítjük,ettöl még fazonja nincsen kedvencünknek. A kozmetikáját csak fajta specialista kozmetikus  szakértelmére bízzuk,és egy ilyen kezelés a nagy tépések között ,akár havonta is szükségszerű lehet. Ez alkalmanként 5000.-ft . Az otthoni ápolása is sokkal több energiát és időt vesz igénybe . A show kutyákat rendszeressen fürdetjük. 2 hetente balzsammal pakoljuk szálkás díszszőrzetét ,hogy megakadájozzuk a töredezést. A show kutyák napi 1 órát gyakorolnak ,hogy a megfelelő viselkedést elsajátítsák ,hiszen egy jól nevelt kutya a ringben már fél siker.Végezetül pedig  a kiállítási kiadások .

-kozmetikai asztal=40.000.-ft

-szállítóbox=15.000.-ft

-felvezető póráz ,ápolási felszerelés,kiegészítők 40.000.-ft

-nevezési díj= rendezvénytől függő 3500.-fttól-7000.-ft ig

-benzin költség a rendezvény helyszinétől függ =az ország egész területére terjednek 

Végezetül annyit ,ha mindezt számba vette ,és mégis úgy dönt ,hogy belevág és megpróbállja ,akkor cserébe mi minden segítséget megadunk,a nap 24 órájában.Kennelünkből származó utódainknak pedig egy életük végéig szóló feláras kozmetikai bérletet biztosítunk.

 
óra
 
TE VAGY MA A
Indulás: 2007-11-29
 
CALENDER
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
LINKS
 
CONTACT/ELÉRHETŐSÉG

RÁCZ MARIANN

0620/3-25-28-27

0670/6-21-18-50

e-mail:

ragina@citromail.hu

 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...